Workshop - ATS® med solfjäder
Nov
4
3:00 PM15:00

Workshop - ATS® med solfjäder

Detta är en inspirationsworkshop för dig som dansar ATS® och vill testa att kombinera ATS® med solfjäder!
Under workshopen kommer vi att dela med oss av våra erfarenheter av att dansa ATS® med solfjäder. Vi kommer även att gå igenom och praktiskt öva på hur solfjäder kan användas i den långsamma ATS®-vokabulären för att improvisera i grupp.
Förkunskaper i följande steg rekommenderas: Camel Walk, Loco Camel, Propeller Turn, Corkscrew Turn, Barrel Turn, Wrap Around Turn, Sahra Turn och Medusa. Medtag egen solfjäder till workshopen (solfjäder för flamencodans med trähandtag, ca 32 cm rekommenderas).

Dag & tid: Söndag 4 november kl.15.00-18.00
Lärare: Anne Leppänen & Derya Yildirim
Pris: 475:-

Anmäl dig här

View Event →

Workshop - saidi med käpp
Oct
7
12:00 PM12:00

Workshop - saidi med käpp

Den orientaliska dansen innehåller en mängd olika stilar. Saidin är en tung och jordnära dans som har har sitt ursprung i området Said i Egypten. I offentliga sammanhang utfördes dansen ursprungligen endast av män men i och med att dansen spritt sig har även en scenisk variant av folkdansen vuxit fram där kvinnor dansar. Vi inleder med grundläggande saidisteg- och teknik, därefter ger vi oss in på en koreografi med allt från tunga och sega höftrörelser till snabba käppsnurrar! Ta gärna med egen danskäpp.

Dag & tid: Söndag 7 oktober 12.00-15.00
Nivå: Minst ett års förkunskaper inom orientalisk dans. 
Lärare: Maria

Anmäl dig här

View Event →
Workshop - klassisk persisk dans
Sep
2
12:00 PM12:00

Workshop - klassisk persisk dans

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Kroppens rörelser, händernas och handledernas former, det rytmiska fotarbetet, isolering och samordning av armar och ben är alla integrerade för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Under workshopen går vi igenom grundläggande fotarbete och handrörelser samt lär oss en koreografi till persisk klassisk musik. Upplev en ny sida av dans från Mellanöstern!

Dag & tid: Söndag 2 september 12.00-15.00
Nivå: Inga tidigare erfarenheter krävs. Nivån anpassas efter gruppens deltagare.
Lärare: Maria

Anmäl dig här

View Event →
Försommarkurser
May
14
to Jun 7

Försommarkurser

Danskollektivet erbjuder försommarkurser för den som vill dansa vidare när terminskurserna har tagit slut. Kurserna pågår under fyra veckor med start vecka 20 (14-20 maj) och slut vecka 23 (4-10 juni). Läs mer om våra försommarkurser.

 Anmäl dig här!

MÅNDAGAR:
17.30-18.30 (4 tillfällen, start 14/5)
Balett Fitness
Lärare: Jenny
Pris: 650 kr eller 200 kr/tillfälle för drop-in

18.30-19.45 (4 tillfällen, start 14/5)
Tribal Fusion
Lärare: Nasim
Pris: 800 kr

19.45-21.00 (4 tillfällen, start 14/5)
ATS® på fortsättningsnivå 
Lärare: Anne
Pris: 800 kr


TISDAGAR:
18.00-19.30 (4 tillfällen, start 15/5)
Orientalisk dans - blandad teknik (Suhaila & Jamila) på fortsättningsnivå
Lärare: Sabriye
Pris: 950 kr

19.30-20.45 (4 tillfällen, start 15/5)
Orientalisk dans - Saidi-koreografi
Lärare: Sabriye
Pris: 800 kr


TORSDAGAR:
17.30-19.00 (4 tillfällen, start 17/5)
Orientalisk dans fortsättning/medel - teknik och koreografi med slöja
Lärare: Maria
Pris: 950 kr

19.00-20.30 (4 tillfällen, start 17/5)
Orientalisk dans för nybörjare - teknik och kort koreografi
Lärare: Maria
Pris: 950 kr

View Event →
Vårshow
May
6
7:00 PM19:00

Vårshow

Vi på Danskollektivet bjuder in dig till en föreställning där våra fantastiska lärare och elever visar upp sin dansglädje och vårterminens projekt. Du kommer bland annat få se orientalisk dans, tango, dancehall och barndans. Biljetter kan du köpa i förväg eller i dörren. Det finns dock ett begränsat antal platser, så vi rekommenderar att du förköper din biljett. Köp din biljett här!

Dag & tid: Söndag 6 maj kl.19.00
Plats: Improvisation & co (Hagagatan 48)
Pris: 150 kr förköp, 175 kr i dörren. Gratis för barn till och med 12 år.

View Event →
Kulturnatt Stockholm
Apr
21
6:00 PM18:00

Kulturnatt Stockholm

Under kulturnatten öppnas dörrarna till Danskollektivet och du får möjlighet att prova på dans, se på dansshow och dansa loss ända fram till midnatt!

Danskollektivet erbjuder en mängd dansstilar från olika delar av världen. Bollywood, magdans och tango, såväl som afrohouse, dancehall och barndans. Visionen är att skapa en samlingsplats där människor i alla åldrar och med olika bakgrund kan mötas och förenas i dans från världens alla hörn.

Dörrarna öppnas 18.00 och alla aktiviteter under kvällen är givetvis helt gratis!

Du hittar oss på Folkungagatan 44, precis vid Medborgarplatsen. När du har kommit fram till adressen går du runt hörnet och in på en sidogata mellan två kontorshus. Där hittar du porten för att komma in.

Prova på danskurser!
18.20-19.00
Prova på Orientalisk dans för nybörjare
19.05-19.45
Prova på Tribal Fusion Belly Dance för nybörjare
19.50-20.30
Prova på ATS® (American Tribal Style Belly Dance) för nybörjare
20.35-21.15
Prova på ATS® (American Tribal Style Belly Dance) Flow, för dig som har dansat tidigare

21.30-22.00
Dansföreställning
Njut av en färgsprakande dansföreställning med Danskollektivets härliga danslärare och elever!

22.00-23.00
Lär dig dansa tango
Introduktionskurs: Känn den argentinska pulsen och låt dig dras med i en tango på dansgolvet.

23.00-24.00
Tango i natten
Introduktionskurs och socialdans: Stanna kvar på dansgolvet och dansa tango till midnatt!

View Event →
Pyssel & dansloppis
Apr
15
2:00 PM14:00

Pyssel & dansloppis

Söndagen den 15 april mellan klockan 14-18 öppnar vi dörrarna till Danskollektivet för en eftermiddag med pyssel och dansloppis.

Alla är välkomna att pyssla, sy och införskaffa material inför vårens shower. Eller bara umgås, fika och spontandansa. Det spelar ingen roll om du är elev på Danskollektivet, på en annan dansskola eller ingen dansskola alls. Det spelar inte heller någon roll vilken dansstil du dansar. Våra dörrar står öppna för alla som vill träffas och umgås tillsammans med andra dansintresserade.

Om du vill sälja på loppisen är du välkommen redan 13.30 för att ställa upp dina saker. Att sälja på loppisen kostar endast 20 kr! Då får du sälja allt som är dansrelaterat, t.ex. dräkter, tyger, smycken, paljetter osv. Dessutom är Danskollektivets egen butik öppen, där du bland annat kan köpa smycken, dräkter, CD, DVD, käppar och vingar.

View Event →
Dancehall: Binta's Birthday Bash
Mar
4
3:00 PM15:00

Dancehall: Binta's Birthday Bash

Under sportlovet fyller Binta, vår lärare i Dancehall, år! Hon vill fira det tillsammans med oss på Danskollektivet och bjuder därför in dig till hennes Birthday Bash! Söndagen den 4 mars erbjuder hon två workshops där du får chansen att dansa loss med en av Sveriges bästa lärare i Dancehall! 

Kl.15.00-16.15:
Dancehall Queen och Twerk-teknik
175 kr

Kl.16.30-17.45:
Female Dancehall Choreography
175 kr

Anmäl dig nu!

Om Binta
Binta Blackout är en av Sveriges mest kända utövare i dancehall och ledare för gruppen Blackout dance crew som består av endast kvinnor. Hon blev nyligen krönt till "European Dancehall Queen".

Binta är en del av den internationella dancehallscenen, och vinnare av flera högt ansedda danstävlingar världen över. Hon är redan ett stort namn i Jamaica, där dancehallgenren härstammar ifrån och hon är ständigt uppdaterad om vad som händer i dansvärlden.

View Event →
Sportlovsworkshop: Jallabina®
Mar
1
6:30 PM18:30

Sportlovsworkshop: Jallabina®

Under sportlovet erbjuder Danskollektivet en klass i JALLABINA® - ett dansfitnesskoncept med musik och rörelser hämtade från Mellanöstern. Passet är uppbyggt för att ge en balanserad träning för hela kroppen. Och viktigast av allt, det är roligt!

Dag & tid: Torsdag 1 mars kl.18.30-19.30
Pris: 120 kr
Instruktör: Emma, som 2016 blev en av världens första licenserade instruktörer för JALLABINA®

Vänta inte, utan anmäl dig nu

Vad är JALLABINA®?
JALLABINA® är lätt dansträning till ljuvliga toner från Mellanöstern. Magdans, men även allt ifrån traditionell Dabke till Hip-hop blandas i denna högintensiva klass som definitivt kommer att få dig att studsa hem, svettig med ett leende på läpparna! 

Hur är det unikt?
Alla olika dansstilar från Mellanöstern har deras specifika musik och danssteg. Några blandar hopp med högintensiva rörelser som är perfekta för att höja pulsen medans andra, som magdans, är långsammare och fokuserar på muskelträning, flexibilitet och smidighet. I kombination med de funktionella träningsblocken tränar du därför inte bara din styrka, koordination och kondition utan även muskler som annars ofta glöms bort så som axlar, rygg, fingrar, höfter och hela din core.

Vilka kan vara med?
ALLA kan delta i en klass JALLABINA®! Programmet är framställt så att varje deltagare, oavsett bakgrund eller vana kan hänga med och ha roligt. Du behöver INTE kunna någonting om Mellanösterndans för att delta. JALLABINA® på arabiska betyder ”Kom med oss”, vilket är en av våra grundstenar i programmet.

View Event →
Sportlovsworkshop: Balett Fitness
Feb
28
7:00 PM19:00

Sportlovsworkshop: Balett Fitness

På sportlovet kan du dansa Balett Fitness på Danskollektivet. 
Balett Fitness är ett dansinspirerat träningspass som passar alla. Fokus ligger på att träna styrka, balans och flexibilitet. Du får dessutom lära dig balettsteg och terminologi. Därför är denna kurs perfekt även för dig som aldrig har dansat balett förut. Svårighetsgraden anpassas efter hur mycket du vill utmana dig själv. Räkna med träningsvärk dagen efter.

Dag & tid: Onsdag 28 februari kl.19.00-20.15
Pris: 175 kr
Lärare: Jenny Leiva

Anmäl dig här

View Event →
Sportlovsworkshops: Bollywood x3
Feb
26
to Mar 4

Sportlovsworkshops: Bollywood x3

Under sportlovet har du möjlighet att dansa tre olika varianter av Bollywood på Danskollektivet. Föredrar du ett svettigt träningspass till glad Bollywoodmusik eller vill du hellre dansa traditionell Bollywooddans?

Anmäl dig här

Bollywood Workout
Måndag 26 februari kl.18.00-19.00
120 kr
Bollywood workout är en träningsform där vi dansar till den glada och medryckande musiken från den indiska filmindustrin i Bombay/Mumbai. Vi går igenom grundläggande rörelser i början av passet och koreografierna är enkla att hänga med i. Det bli också lite cubaton och bhangra. I passet ingår uppvärmning och stretching.

Bollywooddans med slöja
Lördag 3 mars kl.12.00-14.00
300 kr
Vi lär oss en traditionell Bollywoodkoreografi där vi använder en slöja/dupatta för att förstärka det romantiska i låten. Workshopen passar dig som har dansat minst en termin Bollywooddans tidigare. Ta med en egen slöja!
Låten vi dansar till heter Lal Dupatta och kommer från filmen Mujhse Shaadi Karogi (2004).

Bollywooddans semiclassical
Söndag 4 mars kl.12.00-14.00
300 kr
Denna workshop är för dig som älskar Bollywoodfilmer som Devdas, Umrao Jaan, Mughal-e-Azaam och Bajirao Mastani. Vi dansar i mujrastyle, dvs halvklassisk dans med inslag av kathak. Workshopen passar dig som har dansat Bollywooddans, klassisk indisk dans eller persisk dans tidigare. Ta med egen lång kjol/lehenga och slöja/dupatta med hårnålar för att fästa den i håret.
Låten vi dansar till heter Dil Cheez Kya Hai från filmen Umrao Jaan (1981).


Om instruktören Karin Sandstedt
Karin Sandstedt har dansat Bollywooddans sedan 2009. Hennes huvudsakliga lärare har varit Maria Bhardwaj och Karin har även varit medlem i dansgruppen Nritya Darpan. Karin har också dansat kathak för Veronica Tjerned och Maria Bhardwaj. Under höstterminen 2017 ledde Karin klasser i Bollywood workout på iForm Sundbyberg. Utöver Bollywooddans och kathak dansar Karin även bhangra, salsa cubana och bachata.

View Event →
Kortkurs i orientalisk dans
Feb
4
to Feb 18

Kortkurs i orientalisk dans

Denna kortkurs riktar sig främst till dig med minst två terminers erfarenhet av orientalisk dans, men passar även utmärkt för dig som har längre dansvana. Varje lektion innehåller uppvärmning, teknikträning för höfter, bröstkorg, mage och axlar, fingercymbalträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi. Teknikövningarna kan komma att få flera lager för den som vill öka svårighetsgraden och blir garanterat en rolig utmaning för alla oavsett tidigare nivå!

Dag och tid: Söndagar 4-18 februari (3 tillfällen) kl.14:00-16:00
Pris: 975 kr
Nivå: Fortsättare-Medel/Avancerad
Lärare: Maria Granström

Anmäl dig här

View Event →
Kortkurs i persisk dans
Feb
4
to Feb 18

Kortkurs i persisk dans

Under denna kortkurs fokuserar vi på grundläggande teknikträning för arm- och handrörelser kombinerat med ett rytmiskt fotarbete för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Varje lektion innehåller uppvärmning och teknikträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.

Dag och tid: Söndagar 4-18 februari (3 tillfällen) kl.12.00-14.00
Pris: 975 kr
Nivå: Nybörjare
Lärare: Maria Granström

Anmäl dig här

View Event →
Kortkurs i Jamila-teknik
Feb
3
to Feb 24

Kortkurs i Jamila-teknik

På denna kortkurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. På den här klassen får du lära dig Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Vid slutet av kursen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster.

Dag och tid: Lördagar 3-24 februari (4 tillfällen) kl.12.30-14.30
Pris: 1300 kr
Lärare: Sabriye Tekbilek

Anmäl dig här

View Event →
Kortkurs: Bara cymbaler
Feb
3
to Feb 24

Kortkurs: Bara cymbaler

På denna kortkurs kommer vi bara att fokusera på att spela cymbaler, hålla takten och eventuellt lägga till lättare armrörelser. Utan att behöva stressa över danssteg kan du fokusera på cymbalteknik och lära dig ett flertal mönster. 

Dag och tid: Lördagar 3-24 februari (4 tillfällen) kl.12.00-12.30
Pris: 350 kr
Lärare: Sabriye Tekbilek

Anmäl dig här

View Event →
Live Music Skills with Sabriye Tekbilek
Jan
26
to Jan 28

Live Music Skills with Sabriye Tekbilek

Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.

Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen. 
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 

Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 

Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!

Schema kommer inom kort!

Pris: 3500:- 
Anmäl dig här

______________________________________________________

Sabriye Tekbilek is an internationally recognized dancer and teacher. With over 10 years of experience working in the Middle East and her unique pedagogical background she has a wealth of information about dancing to live music. 

Durring this course Sabriye will share information through both theory and physical exercises begin to prepare you for dancing with live instrumentation. 
The course will touch upon music theory and history, introduce sub-genres within Belly Dance music as well as how to choose a set and create dynamics in a show. 
Physical exercises will include improv exercises, prop integration, labs with musicians, technique and tips on professionalism. 

The workshop culminates in a show to a live Arabic band and audience. 

Recommended for dancers at an intermediate to advanced level. There are only 10 spots, so sign up quickly. 

Schedule will be out shortly!

Price: 3500SEK or 390€
Register here

View Event →
Prova på dans GRATIS!
Jan
20
to Jan 21

Prova på dans GRATIS!

Helgen 20-21 januari kan du prova på flera av de dansstilar som Danskollektivet erbjuder under vårterminen. 

Lördag
12.30-13.00 Orientalisk dans ungdom 10-14 år
13.00-13.30 Orientalisk dans Suhaila Level 1
13.30-14.00 Cymbaler
14.00-14.30 Orientalisk dans Jamila Level 1
14.30.15.00 Balett Fitness

Söndag
11.00-11.20 Knattedans 2-4 år
11.30-11.50 Barndans mix 5-7 år
12.00-12.30 ATS flow fortsättning
12.30-13.00 Tribal Fusion
13.00-13.30 Folkloric Fusion
13.30-14.00 Orientalisk dans Jamila Level 1
14.00-14.30 Orientalisk dans Suhaila Level 1
14.30-15.00 Orientalisk dans Koreografi
15.00-15.30 Bhangra Cardio

"Prova på"-helgen avslutas med en hafla på söndagen 21 januari kl.19.30 då du kan se flera av våra duktiga lärare och elever uppträda. 

Om du inte har möjlighet att komma och prova på våra kurser den 20-21 januari kan du även prova på alla våra kurser för endast 100 kr per klass under terminens första vecka (29 januari-4 februari). Det dras sedan av kursavgiften om du väljer att anmäla dig till hela kursen.

View Event →
Workshop i Persisk dans
Jan
14
12:00 PM12:00

Workshop i Persisk dans

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Det rytmiska fotarbetet, kroppens rörelser och händernas former integreras för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer.
Under workshopen går vi igenom grundläggande teknikträning och lär oss en enklare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.

Dag & tid: Söndag 14 januari kl. 12.00-15.00
Pris: 450 kr
Lärare: Maria Granström

Anmäl dig nu

View Event →
JALLABINA® tre onsdagar i rad
Jan
10
to Jan 24

JALLABINA® tre onsdagar i rad

Vill du komma igång igen efter julledighet och mängder av god mat? Tre onsdagar i rad erbjuder Danskollektivet JALLABINA® - ett dansfitnesskoncept med musik och rörelser hämtade från Mellanöstern. Passet är uppbyggt för att ge en balanserad träning för hela kroppen. Och viktigast av allt, det är roligt!

Dag & tid: Onsdag 10, 17 och 24 januari kl.18.30-19.30
Pris: 300 kr för alla tre tillfällen eller 120 kr för ett tillfälle.
Instruktör: Emma, som 2016 blev en av världens första licenserade instruktörer för JALLABINA®

Vänta inte, utan anmäl dig nu

Vad är JALLABINA®?
JALLABINA® är lätt dansträning till ljuvliga toner från Mellanöstern. Magdans, men även allt ifrån traditionell Dabke till Hip-hop blandas i denna högintensiva klass som definitivt kommer att få dig att studsa hem, svettig med ett leende på läpparna! 

Hur är det unikt?
Alla olika dansstilar från Mellanöstern har deras specifika musik och danssteg. Några blandar hopp med högintensiva rörelser som är perfekta för att höja pulsen medans andra, som magdans, är långsammare och fokuserar på muskelträning, flexibilitet och smidighet. I kombination med de funktionella träningsblocken tränar du därför inte bara din styrka, koordination och kondition utan även muskler som annars ofta glöms bort så som axlar, rygg, fingrar, höfter och hela din core.

Vilka kan vara med?
ALLA kan delta i en klass JALLABINA®! Programmet är framställt så att varje deltagare, oavsett bakgrund eller vana kan hänga med och ha roligt. Du behöver INTE kunna någonting om Mellanösterndans för att delta. JALLABINA® på arabiska betyder ”Kom med oss”, vilket är en av våra grundstenar i programmet.

View Event →
Bollywood-workshop med Maria Bhardwaj
Dec
9
11:00 AM11:00

Bollywood-workshop med Maria Bhardwaj

Ta chansen att prova på den karismatiska färgsprakande dansen man ser i Bollywoodfilmer från Indien!
Vad är då Bollywooddans? Man kan säga att den är en mix av olika dansstilar allt från klassisk indisk dans till västerländsk street dance. Musiken i filmerna kan också variera och därefter anpassar man dansstilen.

På denna workshop kommer vi bekanta oss med dansstilens teknik lite baserat på koreografitema. Fokus ligger på uppvärmning, styrka och teknik samt en kortare koreografi.

DAG & TID: 9 december kl.11.00-12.00
PRIS: 175 kr
LÄRARE: Maria Bhardwaj

Anmäl dig här

OM MARIA:
Maria Bhardwaj är en av Sveriges främsta artister inom indisk dans. Med sitt hjärta i Indien kan man inte tro något annat när man ser henne på scen. Hennes gedigna erfarenhet och passion för Indien är oslagbar.

Maria är verksam i Sverige som både dansartist, koreograf och instruktör inom Bollywood, Bhangra och Kathak dans. År 2006 startade hon dansgruppen NRITYA DARPAN som idag är en sammansvetsad grupp med hög kvalitet och en lång merit lista bakom sig. Maria är fortfarande aktiv som den konstnärliga ledaren för gruppen. Marias dansstil har rötterna i den klassiskt indiska dansen men med en touch av stilfullhet, glädje och show. Hennes dansstil har ett graciöst uttryck och sammanvävd med detaljer för uttryck och inlevelse. Idag är hon en väl meriterad och ofta anlitad danspedagog och dansös med arbetsplats runt om i Sverige. Maria har jobbat som danspedagog i flera år och även drivit dansskola i egen regi under några år. Hon är rutinerad och erfaren inom indisk dans och kultur och lär ut med passion och kvalitet.

Maria har studerat kathak hos Sushmita Ghosh, Aakriti Dance Foundation i Indien under flera år och är idag bunden till Pt Birju Maharaj kathak Institute Kalashram. Hon har även dansat Bharat Natyam under några år på Saraswathy kala kendra samt studerat pedagogik och scenisk framställning på Danshögskolan i Stockholm. Förutom dans är Maria kostymdesigner och är skaparen bakom alla dräkter Nritya Darpan bär.

View Event →
Terminsshow
Dec
1
7:00 PM19:00

Terminsshow

Vi på Danskollektivet bjuder in dig till vår terminsavslutning fredagen den 1 december kl.19.00 i vår lokal på Folkungagatan 44.

Våra duktiga elever och lärare kommer att bjuda på dans och sprida glädje och ljus som med all säkerhet kommer att värma dig i vintermörkret.

En biljett kostar endast 50 kr och köps i dörren! Barn till och med 13 år går in gratis.

View Event →
Ballet Fitness med Jenny Leiva
Nov
5
to Nov 12

Ballet Fitness med Jenny Leiva

Den populära klassen Ballet Fitness med Jenny Leiva är äntligen tillbaka!
Klassen hålls den 5:e och 12:e november kl.13.00-14.15. Du kan välja att delta i ett av tillfällena, eller båda två.
Pris: 200 kr för ett tillfälle och 350 kr för båda.

Du får 10% rabatt om du redan är anmäld till en terminskurs på Danskollektivet!

Anmäl dig nu för att försäkra din plats!

View Event →
Livemusik kurs med Sabriye
Oct
27
to Oct 29

Livemusik kurs med Sabriye

Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.

Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen.  
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 

Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 

Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!


Pris: 3500:- 
www.danskollektivet.se

View Event →
Hula Workshop med Kazemaru
Oct
14
2:00 PM14:00

Hula Workshop med Kazemaru

Introduktionsworkshop till Hula. Kom till detta unika tillfälle för att lära dig grundstegen och börja utforska denna vackra, exotiska dans.

Kazemaru tog sin första danslektion som 8-åring. Det började med magdans. Efter det utforskade hon Jazzdans, showdans och Nia och jobbade som dansfitness-instruktör i många år, men sedan 2005 har hon fokuserat på Hula. Kazemaru är den enda i Sverige vi känner till som dansar Hula och eftersom hon bor på Hawaii sedan 2008 har hon fortsatt att lära sig från många traditonella Hawaiianska lärare. 

Dag & tid: Lördag 14 oktober kl.14.00-16.30
Pris: 400 kr

Anmäl dig här

View Event →
Nya koreografier med Sabriye
Oct
9
to Nov 20

Nya koreografier med Sabriye

Nu har du möjlighet att lära dig två helt nya koreografier av Sabriye Tekbilek!
Varje koreografi kommer att läras ut under tre tillfällen och du kan välja att lära dig båda, eller bara en av dem. Det kommer vara ett högt tempo och vi rekommenderar därför att du är på minst fortsättningsnivå för att kunna få ut så mycket som möjligt av kursen.

Den första koreografin är en lekfull kombination av Irakiskt och Egyptiskt och dansas till musiken Mozza Masriya.

Den andra koreografin är en tung, men modern Saidi med Tahtib (tjock käpp) som dansas till låten Ammouna fi Al Said

Dag & tid: Måndagar 19.15-20.30
Egyptiskt/Irakiskt: 9, 16 och 23 oktober (3 tillfällen)
Saidi: 6, 13 och 20 november (3 tillfällen)

Pris: 650 kr för en koreografi och 1300 kr för båda

Anmäl dig här

View Event →
Persisk dans för nybörjare
Sep
24
to Oct 15

Persisk dans för nybörjare

Persisk dans (Nybörjare)
Söndagar 24e sept- 15 okt,  kl. 12:00-14:00
Under denna kortkurs fokuserar vi på grundläggande teknikträning för arm- och handrörelser kombinerat med ett rytmiskt fotarbete för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Varje lektion innehåller uppvärmning och teknikträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.

View Event →
NYHET! Barnklasser med Nando
Sep
9
to Nov 25

NYHET! Barnklasser med Nando

Världens danser för barn!  
En rolig danskurs för killar och tjejer som erbjuder en inblick i olika stilar. Genom lek, dans och musik ger vi en inblick i olika folkkulturer från till exempel Latinamerika och Afrika men även moderna inslag av hiphop och jazz. Klasserna erbjuds på lördagar för åldersgrupperna 5-7 år samt 8-12 år. De barn som vill får delta i vår avslutningsshow i slutet av november. 
12 ggr 45 min
Anmälan hittar ni här

View Event →
ATS med Derya & Anne
Sep
6
to Nov 29

ATS med Derya & Anne

Under denna kurs kommer vi att fokusera på att ta vår dans ytterligare ett steg, genom att kontinuerligt arbeta med musiken! Kursen kommer att ha ett tydligt fokus på musikförståelse, musiktolkning och musikteori. Fokus kommer att ligga på att använda all vår repertoar, fila på grunderna och detaljerna och kombinera det på bästa möjliga sätt med musiken för att skapa det där lilla extra! 
Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje, och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne också en unik möjlighet att ge individuell feedback under lektionerna och arbeta med gruppdynamiken som kännetecknar ATS®. Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenheter av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.  Medtag egna cymbaler till klassen.
12 ggr 75 min

View Event →
Orientalisk dans med Sabriye
Sep
5
to Nov 30

Orientalisk dans med Sabriye

Sabriye Tekbilek är en pedagog med många års erfarenhet av uppträdande och undervisning  i mellanöstern och andra delar av världen.  Det är hennes mål att utveckla hennes elever genom strukturerad pedagogik.  Hon delar även med sig av hennes erfarenheter och arbetar för att elver ska utveckla sina egna scen och improvisationskunskaper. 
Under höstterminen kommer Sabriye undervisa 6 veckokurser med olika teman. Du hittar beskrivningar av kurserna  här.  
För mer info om Sabriye besök www.sabriyetekbilek.com

View Event →
Afro House med Nando
Sep
4
to Nov 27

Afro House med Nando

Den Afro House Nando lär ut är en blandning av de coola danser du hittar på gatorna och nattklubbarna i Moçambique och Sydafrika. Rötterna i många av stegen kommer från de moçambikanska traditionella danserna men du hittar också många steg inspirerade från Pantsula, en dansstil som är föddes i Sydafrika under Apartheid. Nando lägger även till steg från den moçambikanska dansstilen Pandza med sitt snabba tempo och influenser från Ragga.
12 ggr 75 min
Lärare: Nando
Anmäl dig här

View Event →