JALLABINA® tre onsdagar i rad
Jan
10
to Jan 24

JALLABINA® tre onsdagar i rad

Vill du komma igång igen efter julledighet och mängder av god mat? Tre onsdagar i rad erbjuder Danskollektivet JALLABINA® - ett dansfitnesskoncept med musik och rörelser hämtade från Mellanöstern. Passet är uppbyggt för att ge en balanserad träning för hela kroppen. Och viktigast av allt, det är roligt!

Dag & tid: Onsdag 10, 17 och 24 januari kl.18.30-19.30
Pris: 300 kr för alla tre tillfällen eller 120 kr för ett tillfälle.
Instruktör: Emma, som 2016 blev en av världens första licenserade instruktörer för JALLABINA®

Vänta inte, utan anmäl dig nu

Vad är JALLABINA®?
JALLABINA® är lätt dansträning till ljuvliga toner från Mellanöstern. Magdans, men även allt ifrån traditionell Dabke till Hip-hop blandas i denna högintensiva klass som definitivt kommer att få dig att studsa hem, svettig med ett leende på läpparna! 

Hur är det unikt?
Alla olika dansstilar från Mellanöstern har deras specifika musik och danssteg. Några blandar hopp med högintensiva rörelser som är perfekta för att höja pulsen medans andra, som magdans, är långsammare och fokuserar på muskelträning, flexibilitet och smidighet. I kombination med de funktionella träningsblocken tränar du därför inte bara din styrka, koordination och kondition utan även muskler som annars ofta glöms bort så som axlar, rygg, fingrar, höfter och hela din core.

Vilka kan vara med?
ALLA kan delta i en klass JALLABINA®! Programmet är framställt så att varje deltagare, oavsett bakgrund eller vana kan hänga med och ha roligt. Du behöver INTE kunna någonting om Mellanösterndans för att delta. JALLABINA® på arabiska betyder ”Kom med oss”, vilket är en av våra grundstenar i programmet.

View Event →
Prova på dans GRATIS!
Jan
20
to Jan 21

Prova på dans GRATIS!

Helgen 20-21 januari kan du prova på flera av de dansstilar som Danskollektivet erbjuder under vårterminen. 

Lördag
12.30-13.00 Orientalisk dans ungdom 10-14 år
13.00-13.30 Orientalisk dans Suhaila Level 1
13.30-14.00 Cymbaler
14.00-14.30 Orientalisk dans Jamila Level 1
14.30.15.00 Balett Fitness

Söndag
11.00-11.20 Knattedans 2-4 år
11.30-11.50 Barndans mix 5-7 år
12.00-12.30 ATS flow fortsättning
12.30-13.00 Tribal Fusion
13.00-13.30 Folkloric Fusion
13.30-14.00 Orientalisk dans Jamila Level 1
14.00-14.30 Orientalisk dans Suhaila Level 1
14.30-15.00 Orientalisk dans Koreografi
15.00-15.30 Bhangra Cardio

"Prova på"-helgen avslutas med en hafla på söndagen 21 januari kl.19.30 då du kan se flera av våra duktiga lärare och elever uppträda. 

Om du inte har möjlighet att komma och prova på våra kurser den 20-21 januari kan du även prova på alla våra kurser för endast 100 kr per klass under terminens första vecka (29 januari-4 februari). Det dras sedan av kursavgiften om du väljer att anmäla dig till hela kursen.

View Event →
Live Music Skills with Sabriye Tekbilek
Jan
26
to Jan 28

Live Music Skills with Sabriye Tekbilek

Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.

Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen. 
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 

Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 

Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!

Schema kommer inom kort!

Pris: 3500:- 
Anmäl dig här

______________________________________________________

Sabriye Tekbilek is an internationally recognized dancer and teacher. With over 10 years of experience working in the Middle East and her unique pedagogical background she has a wealth of information about dancing to live music. 

Durring this course Sabriye will share information through both theory and physical exercises begin to prepare you for dancing with live instrumentation. 
The course will touch upon music theory and history, introduce sub-genres within Belly Dance music as well as how to choose a set and create dynamics in a show. 
Physical exercises will include improv exercises, prop integration, labs with musicians, technique and tips on professionalism. 

The workshop culminates in a show to a live Arabic band and audience. 

Recommended for dancers at an intermediate to advanced level. There are only 10 spots, so sign up quickly. 

Schedule will be out shortly!

Price: 3500SEK or 390€
Register here

View Event →
Kortkurs: Bara cymbaler
Feb
3
to Feb 24

Kortkurs: Bara cymbaler

På denna kortkurs kommer vi bara att fokusera på att spela cymbaler, hålla takten och eventuellt lägga till lättare armrörelser. Utan att behöva stressa över danssteg kan du fokusera på cymbalteknik och lära dig ett flertal mönster. 

Dag och tid: Lördagar 3-24 februari (4 tillfällen) kl.12.00-12.30
Pris: 350 kr
Lärare: Sabriye Tekbilek

Anmäl dig här

View Event →
Kortkurs i Jamila-teknik
Feb
3
to Feb 24

Kortkurs i Jamila-teknik

På denna kortkurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. På den här klassen får du lära dig Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Vid slutet av kursen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster.

Dag och tid: Lördagar 3-24 februari (4 tillfällen) kl.12.30-14.30
Pris: 1300 kr
Lärare: Sabriye Tekbilek

Anmäl dig här

View Event →

Workshop i Persisk dans
Jan
14
12:00 PM12:00

Workshop i Persisk dans

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Det rytmiska fotarbetet, kroppens rörelser och händernas former integreras för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer.
Under workshopen går vi igenom grundläggande teknikträning och lär oss en enklare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.

Dag & tid: Söndag 14 januari kl. 12.00-15.00
Pris: 450 kr
Lärare: Maria Granström

Anmäl dig nu

View Event →
Bollywood-workshop med Maria Bhardwaj
Dec
9
11:00 AM11:00

Bollywood-workshop med Maria Bhardwaj

Ta chansen att prova på den karismatiska färgsprakande dansen man ser i Bollywoodfilmer från Indien!
Vad är då Bollywooddans? Man kan säga att den är en mix av olika dansstilar allt från klassisk indisk dans till västerländsk street dance. Musiken i filmerna kan också variera och därefter anpassar man dansstilen.

På denna workshop kommer vi bekanta oss med dansstilens teknik lite baserat på koreografitema. Fokus ligger på uppvärmning, styrka och teknik samt en kortare koreografi.

DAG & TID: 9 december kl.11.00-12.00
PRIS: 175 kr
LÄRARE: Maria Bhardwaj

Anmäl dig här

OM MARIA:
Maria Bhardwaj är en av Sveriges främsta artister inom indisk dans. Med sitt hjärta i Indien kan man inte tro något annat när man ser henne på scen. Hennes gedigna erfarenhet och passion för Indien är oslagbar.

Maria är verksam i Sverige som både dansartist, koreograf och instruktör inom Bollywood, Bhangra och Kathak dans. År 2006 startade hon dansgruppen NRITYA DARPAN som idag är en sammansvetsad grupp med hög kvalitet och en lång merit lista bakom sig. Maria är fortfarande aktiv som den konstnärliga ledaren för gruppen. Marias dansstil har rötterna i den klassiskt indiska dansen men med en touch av stilfullhet, glädje och show. Hennes dansstil har ett graciöst uttryck och sammanvävd med detaljer för uttryck och inlevelse. Idag är hon en väl meriterad och ofta anlitad danspedagog och dansös med arbetsplats runt om i Sverige. Maria har jobbat som danspedagog i flera år och även drivit dansskola i egen regi under några år. Hon är rutinerad och erfaren inom indisk dans och kultur och lär ut med passion och kvalitet.

Maria har studerat kathak hos Sushmita Ghosh, Aakriti Dance Foundation i Indien under flera år och är idag bunden till Pt Birju Maharaj kathak Institute Kalashram. Hon har även dansat Bharat Natyam under några år på Saraswathy kala kendra samt studerat pedagogik och scenisk framställning på Danshögskolan i Stockholm. Förutom dans är Maria kostymdesigner och är skaparen bakom alla dräkter Nritya Darpan bär.

View Event →
Terminsshow
Dec
1
7:00 PM19:00

Terminsshow

Vi på Danskollektivet bjuder in dig till vår terminsavslutning fredagen den 1 december kl.19.00 i vår lokal på Folkungagatan 44.

Våra duktiga elever och lärare kommer att bjuda på dans och sprida glädje och ljus som med all säkerhet kommer att värma dig i vintermörkret.

En biljett kostar endast 50 kr och köps i dörren! Barn till och med 13 år går in gratis.

View Event →
Ballet Fitness med Jenny Leiva
Nov
5
to Nov 12

Ballet Fitness med Jenny Leiva

Den populära klassen Ballet Fitness med Jenny Leiva är äntligen tillbaka!
Klassen hålls den 5:e och 12:e november kl.13.00-14.15. Du kan välja att delta i ett av tillfällena, eller båda två.
Pris: 200 kr för ett tillfälle och 350 kr för båda.

Du får 10% rabatt om du redan är anmäld till en terminskurs på Danskollektivet!

Anmäl dig nu för att försäkra din plats!

View Event →
Livemusik kurs med Sabriye
Oct
27
to Oct 29

Livemusik kurs med Sabriye

Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.

Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen.  
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 

Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 

Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!


Pris: 3500:- 
www.danskollektivet.se

View Event →
Hula Workshop med Kazemaru
Oct
14
2:00 PM14:00

Hula Workshop med Kazemaru

Introduktionsworkshop till Hula. Kom till detta unika tillfälle för att lära dig grundstegen och börja utforska denna vackra, exotiska dans.

Kazemaru tog sin första danslektion som 8-åring. Det började med magdans. Efter det utforskade hon Jazzdans, showdans och Nia och jobbade som dansfitness-instruktör i många år, men sedan 2005 har hon fokuserat på Hula. Kazemaru är den enda i Sverige vi känner till som dansar Hula och eftersom hon bor på Hawaii sedan 2008 har hon fortsatt att lära sig från många traditonella Hawaiianska lärare. 

Dag & tid: Lördag 14 oktober kl.14.00-16.30
Pris: 400 kr

Anmäl dig här

View Event →
Nya koreografier med Sabriye
Oct
9
to Nov 20

Nya koreografier med Sabriye

Nu har du möjlighet att lära dig två helt nya koreografier av Sabriye Tekbilek!
Varje koreografi kommer att läras ut under tre tillfällen och du kan välja att lära dig båda, eller bara en av dem. Det kommer vara ett högt tempo och vi rekommenderar därför att du är på minst fortsättningsnivå för att kunna få ut så mycket som möjligt av kursen.

Den första koreografin är en lekfull kombination av Irakiskt och Egyptiskt och dansas till musiken Mozza Masriya.

Den andra koreografin är en tung, men modern Saidi med Tahtib (tjock käpp) som dansas till låten Ammouna fi Al Said

Dag & tid: Måndagar 19.15-20.30
Egyptiskt/Irakiskt: 9, 16 och 23 oktober (3 tillfällen)
Saidi: 6, 13 och 20 november (3 tillfällen)

Pris: 650 kr för en koreografi och 1300 kr för båda

Anmäl dig här

View Event →
Persisk dans för nybörjare
Sep
24
to Oct 15

Persisk dans för nybörjare

Persisk dans (Nybörjare)
Söndagar 24e sept- 15 okt,  kl. 12:00-14:00
Under denna kortkurs fokuserar vi på grundläggande teknikträning för arm- och handrörelser kombinerat med ett rytmiskt fotarbete för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Varje lektion innehåller uppvärmning och teknikträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.

View Event →
NYHET! Barnklasser med Nando
Sep
9
to Nov 25

NYHET! Barnklasser med Nando

Världens danser för barn!  
En rolig danskurs för killar och tjejer som erbjuder en inblick i olika stilar. Genom lek, dans och musik ger vi en inblick i olika folkkulturer från till exempel Latinamerika och Afrika men även moderna inslag av hiphop och jazz. Klasserna erbjuds på lördagar för åldersgrupperna 5-7 år samt 8-12 år. De barn som vill får delta i vår avslutningsshow i slutet av november. 
12 ggr 45 min
Anmälan hittar ni här

View Event →
ATS med Derya & Anne
Sep
6
to Nov 29

ATS med Derya & Anne

Under denna kurs kommer vi att fokusera på att ta vår dans ytterligare ett steg, genom att kontinuerligt arbeta med musiken! Kursen kommer att ha ett tydligt fokus på musikförståelse, musiktolkning och musikteori. Fokus kommer att ligga på att använda all vår repertoar, fila på grunderna och detaljerna och kombinera det på bästa möjliga sätt med musiken för att skapa det där lilla extra! 
Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje, och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne också en unik möjlighet att ge individuell feedback under lektionerna och arbeta med gruppdynamiken som kännetecknar ATS®. Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenheter av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.  Medtag egna cymbaler till klassen.
12 ggr 75 min

View Event →
Orientalisk dans med Sabriye
Sep
5
to Nov 30

Orientalisk dans med Sabriye

Sabriye Tekbilek är en pedagog med många års erfarenhet av uppträdande och undervisning  i mellanöstern och andra delar av världen.  Det är hennes mål att utveckla hennes elever genom strukturerad pedagogik.  Hon delar även med sig av hennes erfarenheter och arbetar för att elver ska utveckla sina egna scen och improvisationskunskaper. 
Under höstterminen kommer Sabriye undervisa 6 veckokurser med olika teman. Du hittar beskrivningar av kurserna  här.  
För mer info om Sabriye besök www.sabriyetekbilek.com

View Event →
Afro House med Nando
Sep
4
to Nov 27

Afro House med Nando

Den Afro House Nando lär ut är en blandning av de coola danser du hittar på gatorna och nattklubbarna i Moçambique och Sydafrika. Rötterna i många av stegen kommer från de moçambikanska traditionella danserna men du hittar också många steg inspirerade från Pantsula, en dansstil som är föddes i Sydafrika under Apartheid. Nando lägger även till steg från den moçambikanska dansstilen Pandza med sitt snabba tempo och influenser från Ragga.
12 ggr 75 min
Lärare: Nando
Anmäl dig här

View Event →
Livemusikskurs med Sabriye Tekbilek
Sep
2
to Sep 10

Livemusikskurs med Sabriye Tekbilek

Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.

Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen.  
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 

Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 

Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!

Schema: 
2,3,9 september kl. 12-15
10e september rep och show, mer detaljer kommer inom kort men räkna med en lång dag och in på kvällstid! 


Pris: 3500:- 
www.danskollektivet.se

View Event →
Inflyttningsfest på Danskollektivet
Aug
27
10:00 AM10:00

Inflyttningsfest på Danskollektivet

Till höstterminen flyttar Danskollektivet till en ny, helt egen lokal på Folkungagatan 44, precis vid Medborgarplatsen. Med flytten ökar vi även utbudet av klasser och välkomnar flera nya lärare. Detta vill vi såklart fira och bjuder därför in er till vår inflyttningsfest söndagen den 27 augusti!

Under dagen bjuder vi på GRATIS prova på-klasser i flera av de stilar vi erbjuder under höstterminen. Det blir även mingel, fika, tävlingar och erbjudanden under hela dagen! Framåt kvällen har vi en hafla där alla är välkomna att komma och njuta av dans. 

Kl. 10.00 Öppnar vi dörrarna!

10.30-10.50 Barndans med Susanne
11.00-11.20 Barndans med Nando
11.30-12.00 Afro House med Nando
12.00-12.30 Orientalisk dans Suhaila-teknik med Sabriye
12.30-13.00 Orientalisk dans Jamila-teknik med Sabriye
13.00-13.20 Orientalisk dans koreografi med Sabriye
13.30-14.00 Folkloric Fusion med Sabriye
14.00-14.30 Persisk dans med Maria
14.30-15.00 Tribal Fusion med Jeka
15.00-15.30 Yoga med Nasim
15.30-16.00 ATS flow med Anne och Derya
16.00-16.30 ATS med Anne och Derya
16.30-17.00 Dancehall med Benjamin
17.00-17.30 Kizomba med Mau och Madeleine
17.30-17.50 Bachata med Håkan och Annie

18.00-ca 19.30 Dansshow

View Event →
Summer Workshop: Mozambican Traditional Dance & Afro-House
Aug
12
10:00 AM10:00

Summer Workshop: Mozambican Traditional Dance & Afro-House

CARLOS MACHAVA, DANCER BOTH IN THE NATIONAL DANCE COMPANY OF MOZAMBIQUE AND HODI MAPUTO AFRO SWING, IS COMING TO SWEDEN!!! DON'T MISS THE OPPORTUNITY OF TAKING CLASSES OF THIS FANTASTIC DANCER!

Dancers Carlos Machava and Nando Valoi are inviting you to a fun, challenging and inspiring summer workshop where we learn both Mozambican traditional dances as well as Afro-House. 

3 CLASSES IN ONE DAY: 
1 in Afro-house, 2 in Mozambican dance
(level: open/mixed) 

PRICES :
One class: 300kr, two classes: 550kr, three classes: 800kr
(drop in: 350kr/ class) 

After dancing a whole day we suggest we all have a picknick together if the wheather allows. Nando and Carlos promise they will bring the best music from Mozambique, Angola and South Africa.

Register at www.nandovaloi.com

View Event →
Level 1 Suhaila teknik certifierings workshop
Jun
2
to Jun 4

Level 1 Suhaila teknik certifierings workshop

Välkommen till denna tredagars intensivkurs i första nivån av Suhaila formatet. 
I Suhaila Format Level 1 börjar vi med grunderna inom Suhaila-formatet. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Mycket fokus läggs på vilka muskler som används. Målet är att du så småningom ska kunna behärska layeringteknik, alltså kunna isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. För de som är intresserade av certifiering finns det möjlighet att göra ett certifieringsprov i slutet av workshopen.

Anmälan hittar ni här

View Event →
Försommarkurs i ATS®
May
24
to Jun 14

Försommarkurs i ATS®

Den här kursen riktar sig till dig som har dansat ATS® tidigare. Varje lektion har olika teman med fokus på allt från musiktolkning och finslip av shimmysteg till flamencoinspirerad ATS® och att bara dansa loss! Vi rekommenderar att du har minst 1-2 terminers förkunskaper i ATS® för att du ska få ut det mesta av kursen. Medtag egna cymbaler till lektionerna. För den som inte har möjlighet att komma alla fyra onsdagar går det bra att komma på drop-in.

Tillfälle 1 (24/5): Musiktolkning i ATS®
Tips, knep och övningar för hur du med stegval och tempo kan skapa kontraster och använda musiken för att förstärka din dans

Tillfälle 2 (31/5): Flamencofeeling i ATS®
Hållning, uttryck och ATS®-steg med inspiration från flamencon som verktyg för att skapa dynamik och känsla i dansen

Tillfälle 3 (7/6): All those ATS® shimmies
Teknik och övningar för att få igång och hålla en jämn shimmy samt genomgång och drill av olika shimmyvariationer i ATS®

Tillfälle 4 (14/6): Dancing in flow® 
Cymbalspel i ATS® följt av 60 minuter ATS®-drill a la "all dance, no talk" där läraren leder utan instruktioner och formationer med endast kortare vattenpauser varje kvart

Tid: Onsdagar kl.19.00-20.30 (4ggr 90 min), Start 24/5-2017
Pris: 800:- för samtliga tillfällen eller 250:-/tillfälle för drop-in
Lärare: Anne (som är utbildad i FatChanceBellyDance® format för ATS® och registrerad som en FatChanceBellyDance® Sister Studio)

Anmäl dig på www.danskollektivet.se/anmlan/

View Event →
Försommarkurs - Introduktionskurs i orientalisk dans
May
24
to Jun 14

Försommarkurs - Introduktionskurs i orientalisk dans

Är du nyfiken på orientalisk dans? Vill du förbättra din kroppskontroll under träningen? Den orientaliska dansen är ett utmärkt val för dig som vill träna styrka och smidighet samtidigt som du har roligt!
Under fyra tillfällen går vi igenom grundläggande steg och rörelser inom orientalisk dans. Varje lektion börjar med en uppvärmning. Därefter tränar vi på att isolera rörelserna i höfter, bröstkorg, mage och axlar samtidigt som vi stärker vår hållning. I slutet av varje lektion sätter vi ihop steg och rörelser till kortare stegkombinationer och dansar loss ordentligt.
Använd bekväma kläder som tillåter fri rörelse. Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor. (Om du p.g.a. av skador eller liknande föredrar att ha skor går det självklart också bra.)
Kursen passar dem som inte tidigare har testat på orientalisk dans, eller som har dansat orientalisk dans tidigare men vill få ytterligare tillfälle att träna in den grundläggande tekniken.

Tid: Onsdagar kl.17.30-19.00 (4ggr 90min), Start 24/5-2017
Pris: 800:- för samtliga tillfällen eller 250:-/tillfälle för drop-in
Lärare: Maria

Anmäl dig på www.danskollektivet.se/anmlan/

View Event →
Försommarkurs i Afrobeat och Twerk
May
23
to Jun 13

Försommarkurs i Afrobeat och Twerk

Under denna kurs kommer Andrea ha två klasser med fokus på afrobeat där vi dansar till härliga, peppande låtar, mjukar upp höfterna och svettas för fullt! Under de andra två klasserna kommer Andrea att köra twerk-deluxe med eleverna! Fokus på passen kommer att vara teknik och steg där det är 100% fokus på rumpan och varianter på skak. Liten, stor, fyrkantig, rund - alla rumpor kan twerka med rätt teknik! Kom och joina dessa härliga klasser och dansa och svettas som aldrig förr! Let's do this!

Tid: Tisdagar 19.30-21.00 (4ggr 90 min), Start 23/5-2017
Pris: 800:- för samtliga tillfällen eller 250:-/tillfälle för drop-in (väljer du att även gå måndagskursen i dancehall betalar du endast 1500:- för båda kurserna!)
Lärare: Andrea

Anmäl dig på http://www.danskollektivet.se/anmlan/

View Event →
Försommarkurs i orientalisk dans
May
23
to Jun 13

Försommarkurs i orientalisk dans

Under denna kurs kommer två tillfällen att ha tema Beledy Solo. På dessa lektioner kommer vi att gå igenom den unika strukturen som tillhör ett beledy solo. Vi kommer att diskutera samt improvisera oss igenom de olika partierna med mycket fokus på att lära sig känna igen de olika rytmerna och att förutspå vad som kommer näst i en livemusiksmiljö.

De andra två tillfällena kommer att innehålla cymbaler för alla nivåer. Oavsett om du är ny till att spela cymbaler eller redan har goda kunskaper så kommer du få nytta utav denna kurs. Vi går igenom cymbalspelandet från början för de som är nybörjare och med utmaningar för de som har spelat cymbaler tidigare.

Tid: Tisdagar 18.00-19.30 (4ggr 90 min), Start 23/5-2017
Pris: 800:- för samtliga tillfällen eller 250:-/tillfälle för drop-in
Lärare: Sabriye

Anmäl dig på http://www.danskollektivet.se/anmlan/

View Event →
Försommarkurs i Dancehall
May
22
to Jun 12

Försommarkurs i Dancehall

Under denna försommarkurs blir det en blandad kompott av det bästa inom dancehallen! Vi kommer att lära oss feminina dancehall-steg (dancehall queen) och twerk men även vanlig dancehall! Detta blir fyra veckor med intensiv dans där vi får svettas, jobba med självförtroendet och framför allt ha jättekul! Klassen kommer att vara på en öppen nivå så alla är varmt välkomna!

Tid: Måndagar kl.20.00-21.30 (4ggr 90 min), Start 22/5-2017
Pris: 800:- för samtliga tillfällen eller 250:-/tillfälle för drop-in (väljer du att även gå tisdagskursen i afrobeat och twerk betalar du endast 1500:- för båda kurserna!)
Lärare: Andrea

Anmäl dig på www.danskollektivet.se/anmlan/

View Event →
Elevshow VT17
May
14
6:00 PM18:00

Elevshow VT17

Vi på Danskollektivet önskar er varmt välkomna till vårterminens elevshow!
Det kommer att bli en härlig kväll full med dans och det kommer att bjudas på bland annat magdans i olika stilar, Tribal Fusion, ATS och afro/dancehall. Det vill ni inte missa! 

Biljettpriser: 150 kr förköp och 175 kr i dörren.
Barnpris (0-12 år) är 50 kr förköp och 75 kr i dörren.
Biljetter kan förköpas HÄR

Det finns ett begränsat antal platser, så köp din biljett i god tid för att vara säker på att få en plats.

View Event →
Surprise Set Saturday med dansloppis
Apr
29
5:30 PM17:30

Surprise Set Saturday med dansloppis

  • 8 Vegagatan Stockholm, Stockholms län, 113 29 Sweden (map)
  • Google Calendar ICS

Vi på Danskollektivet vill vara med och fira dansens dag och Stockholms kulturnatt den 29 april och anordnar därför vår andra improvisationskväll. Denna gång blir det Surprise Set Saturday som vi kombinerar med en dansloppis! Vi umgås, fikar, njuter av dans och passar samtidigt på att sälja och köpa danskläder och danstillbehör inför vårens shower. 

Suprise Set Saturday är något för dig som vill utmana dig själv och utvecklas som dansare. De som dansar under kvällen kommer att göra det improviserat till musik som inte på förhand är bestämd. Vi har därför för avsikt att skapa en vänskaplig och behaglig stämning där vi uppmuntrar varandra att utvecklas genom denna utmaning. 

Under kvällen spelas ett flertal set på ca 7-15 minuter. De dansare som uppträder under kvällen har möjlighet att på förhand lyssna på de set som kommer att spelas. Dansarna vet dock inte vilket set de själva kommer att dansa till förrän de står på scenen och musiken börjar. 

Givetvis är alla (dansare eller ej) välkomna att bara komma och njuta av en mysig lördag tillsammans med fika, dans och trevligt sällskap. I.

Tid: Loppisen startar 17.30 och dansshowen börjar 18.30.
Plats: Vegagatan 8, Stockholm
Pris: Inträde (till både dansloppis och show) kostar endast 40 kr och då ingår även kaffe/te. Att sälja på loppisen kostar 80 kr och då ingår även inträde till showen samt kaffe/te.

View Event →
Påsklovsworkshops med Andrea
Apr
10
to Apr 12

Påsklovsworkshops med Andrea

Under påsklovsveckan (vecka 15) är det uppehåll från ordinarie klasser på Danskollektivet och då passar danslärare Andrea på att hålla två härliga workshops. En lite kortare och en lite längre! 

MÅNDAG 10/4 - TWERK OCH DANCEHALL QUEEN:
Under denna kväll kommer Andrea hålla ett pass på 90 minuter med fokus på kvinnliga steg och mycket rumpträning. Ett pass som passar alla nivåer där vi fokuserar på att svettas, jobba med självförtroendet och ha roligt! Har du aldrig dansat dancehall förut? Då passar det perfekt att komma och prova det här datumet med en väninna!
TID: 20.00-21.30
Pris: 250 kr

ONSDAG 12/4 - DANCEHALL WORKSHOP (F-NIVÅ):
Under denna workshop kommer Andrea att lära ut en koreografi på fortsättningsnivå till låten "Nuh laugh with people" med artisten Aidonia. Det blir mycket fotarbete, mycket attityd och hård dancehall! Perfekt för alla som vill dansa på en svårare nivå och jobba med "bad-man"-stilen inom dancehallen. 
Tid: 19.30-22.00
Pris: 400 kr

OBS! VILL DU GÅ BÅDA KLASSERNA FÅR DU RABATT OCH BETALAR ENDAST 600 KR! 

View Event →
Salimpour Hafla
Apr
7
6:30 PM18:30

Salimpour Hafla

A Hafla to celebrate and kick off the weekend's workshops with international master teacher Suhaila Salimpour.  Join us for a fun evening of dance and delicious food at Restaurant Grammofon at Upplandsgatan 18 in Stockholm, Sweden.  Entrance is free and food and drink are available for purchase.  

View Event →
Surprise Set Sunday
Mar
26
6:30 PM18:30

Surprise Set Sunday

Vill du utmana dig själv och utvecklas som dansare? Då är Danskollektivets Surprise Set Sundays något för dig! Med start den 26 mars kommer Danskollektivet att anordna regelbundna träffar då vi umgås, fikar och njuter av dans. De som dansar under kvällen kommer att göra det improviserat till musik som inte på förhand är bestämd. Vi har därför för avsikt att skapa en vänskaplig och behaglig stämning där vi uppmuntrar varandra att utvecklas genom denna utmaning. 

Under kvällen spelas ett flertal set om vardera 7-15 minuter. De dansare som uppträder under kvällen har möjlighet att på förhand lyssna på de set som kommer att spelas. Dansarna vet dock inte vilket set de själva kommer att dansa till förrän de står på scenen och musiken börjar. 

Givetvis är alla (dansare eller ej) välkomna att bara komma och njuta av en mysig söndag tillsammans med fika, dans och trevligt sällskap. Det kostar endast 20 kr och då ingår kaffe och te. Det finns även möjlighet att köpa vin på plats.

View Event →
Koreografi med Sabriye
Feb
16
8:00 PM20:00

Koreografi med Sabriye

Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet. Under terminen lär vi oss två olika koreografier.
Första koreografin under våren blir en så kallad 'Oriental' eller 'Entre' koreografi. Koreografin är till låten Tales of the Sahara och som de flesta Oriental-låtarna har den många rytm- och temposkillnader.  På kursen kommer Sabriye även diskutera vad som gör Orientaler till ett unikt dansmoment och dela med sig av praktiska scentips.  OBS! Kursstart 16e februari. Den andra koreografin under vårterminen blir en spännande svärdsdans. Koreografin är en kombination av dans och akrobatik då vi balanserar svärdet på haka och huvud! För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här  

 

View Event →