Back to All Events

Försommarkurs - Salimpour-teknik med Sabriye


  • Danskollektivet 128 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 113 50 Sweden (map)

På denna kurs kommer vi att fokusera på teknik framtagen av Jamila och Suhaila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American tribal style men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. Vi kommer att gå igenom Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Hennes dotter Suhaila lade fram teknik för att bryta ned, träna och drilla de rörelser och steg som används i dansen. Mycket fokus läggs på vilka muskler som används. Målet är att du så småningom ska kunna behärska layeringteknik, alltså kunna isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. Det kommer att vara blandad nivå på kursen, men denna kurs passar utmärkt för dig som har tidigare dansvana och som vill utvecklas ännu mer som dansare.

Lärare: Sabriye
Tid: Torsdagar kl.19.30-21.30 (4ggr 120min), Start 19/5-2016
Pris: 1200:- för samtliga tillfällen eller 350:-/tillfälle för drop-in