Back to All Events

Bollywood-workshop med Maria Bhardwaj

  • Danskollektivet 44 Folkungagatan Stockholm, Stockholms län, 118 26 Sweden (map)

Ta chansen att prova på den karismatiska färgsprakande dansen man ser i Bollywoodfilmer från Indien!
Vad är då Bollywooddans? Man kan säga att den är en mix av olika dansstilar allt från klassisk indisk dans till västerländsk street dance. Musiken i filmerna kan också variera och därefter anpassar man dansstilen.

På denna workshop kommer vi bekanta oss med dansstilens teknik lite baserat på koreografitema. Fokus ligger på uppvärmning, styrka och teknik samt en kortare koreografi.

DAG & TID: 9 december kl.11.00-12.00
PRIS: 175 kr
LÄRARE: Maria Bhardwaj

Anmäl dig här

OM MARIA:
Maria Bhardwaj är en av Sveriges främsta artister inom indisk dans. Med sitt hjärta i Indien kan man inte tro något annat när man ser henne på scen. Hennes gedigna erfarenhet och passion för Indien är oslagbar.

Maria är verksam i Sverige som både dansartist, koreograf och instruktör inom Bollywood, Bhangra och Kathak dans. År 2006 startade hon dansgruppen NRITYA DARPAN som idag är en sammansvetsad grupp med hög kvalitet och en lång merit lista bakom sig. Maria är fortfarande aktiv som den konstnärliga ledaren för gruppen. Marias dansstil har rötterna i den klassiskt indiska dansen men med en touch av stilfullhet, glädje och show. Hennes dansstil har ett graciöst uttryck och sammanvävd med detaljer för uttryck och inlevelse. Idag är hon en väl meriterad och ofta anlitad danspedagog och dansös med arbetsplats runt om i Sverige. Maria har jobbat som danspedagog i flera år och även drivit dansskola i egen regi under några år. Hon är rutinerad och erfaren inom indisk dans och kultur och lär ut med passion och kvalitet.

Maria har studerat kathak hos Sushmita Ghosh, Aakriti Dance Foundation i Indien under flera år och är idag bunden till Pt Birju Maharaj kathak Institute Kalashram. Hon har även dansat Bharat Natyam under några år på Saraswathy kala kendra samt studerat pedagogik och scenisk framställning på Danshögskolan i Stockholm. Förutom dans är Maria kostymdesigner och är skaparen bakom alla dräkter Nritya Darpan bär.

Earlier Event: December 1
Terminsshow
Later Event: January 10
JALLABINA® tre onsdagar i rad