Back to All Events

Sportlovsworkshops: Bollywood x3


  • Danskollektivet 44 Folkungagatan Stockholm, Stockholms län, 118 26 Sweden (map)

Under sportlovet har du möjlighet att dansa tre olika varianter av Bollywood på Danskollektivet. Föredrar du ett svettigt träningspass till glad Bollywoodmusik eller vill du hellre dansa traditionell Bollywooddans?

Anmäl dig här

Bollywood Workout
Måndag 26 februari kl.18.00-19.00
120 kr
Bollywood workout är en träningsform där vi dansar till den glada och medryckande musiken från den indiska filmindustrin i Bombay/Mumbai. Vi går igenom grundläggande rörelser i början av passet och koreografierna är enkla att hänga med i. Det bli också lite cubaton och bhangra. I passet ingår uppvärmning och stretching.

Bollywooddans med slöja
Lördag 3 mars kl.12.00-14.00
300 kr
Vi lär oss en traditionell Bollywoodkoreografi där vi använder en slöja/dupatta för att förstärka det romantiska i låten. Workshopen passar dig som har dansat minst en termin Bollywooddans tidigare. Ta med en egen slöja!
Låten vi dansar till heter Lal Dupatta och kommer från filmen Mujhse Shaadi Karogi (2004).

Bollywooddans semiclassical
Söndag 4 mars kl.12.00-14.00
300 kr
Denna workshop är för dig som älskar Bollywoodfilmer som Devdas, Umrao Jaan, Mughal-e-Azaam och Bajirao Mastani. Vi dansar i mujrastyle, dvs halvklassisk dans med inslag av kathak. Workshopen passar dig som har dansat Bollywooddans, klassisk indisk dans eller persisk dans tidigare. Ta med egen lång kjol/lehenga och slöja/dupatta med hårnålar för att fästa den i håret.
Låten vi dansar till heter Dil Cheez Kya Hai från filmen Umrao Jaan (1981).


Om instruktören Karin Sandstedt
Karin Sandstedt har dansat Bollywooddans sedan 2009. Hennes huvudsakliga lärare har varit Maria Bhardwaj och Karin har även varit medlem i dansgruppen Nritya Darpan. Karin har också dansat kathak för Veronica Tjerned och Maria Bhardwaj. Under höstterminen 2017 ledde Karin klasser i Bollywood workout på iForm Sundbyberg. Utöver Bollywooddans och kathak dansar Karin även bhangra, salsa cubana och bachata.

Earlier Event: February 4
Kortkurs i orientalisk dans
Later Event: February 28
Sportlovsworkshop: Balett Fitness