Back to All Events

Workshop - saidi med käpp

  • Danskollektivet 44 Folkungagatan Stockholm, Stockholms län, 118 26 Sweden (map)

Den orientaliska dansen innehåller en mängd olika stilar. Saidin är en tung och jordnära dans som har har sitt ursprung i området Said i Egypten. I offentliga sammanhang utfördes dansen ursprungligen endast av män men i och med att dansen spritt sig har även en scenisk variant av folkdansen vuxit fram där kvinnor dansar. Vi inleder med grundläggande saidisteg- och teknik, därefter ger vi oss in på en koreografi med allt från tunga och sega höftrörelser till snabba käppsnurrar! Ta gärna med egen danskäpp.

Dag & tid: Söndag 26 augusti 12.00-15.00
Nivå: Minst ett års förkunskaper inom orientalisk dans. 
Lärare: Maria

Anmäl dig här

Earlier Event: May 14
Försommarkurser
Later Event: September 2
Workshop - klassisk persisk dans