SCHEMA HT2018

Höstterminen börjar v.34 (20 augusti).  Vi har uppehåll under höstlovet v.44 (29 oktober-2 november). Sista kursdag är 30 november. 
Beskrivningar av våra terminskurser, workshops och kortare kurser hittar ni nedanför. 

KURSBESKRIVNINGAR

ATS® (American Tribal Style) Bellydance fortsättning
Under kursen kommer vi att fokusera på cymbalspel (olika mönster med tillhörande steg) samt höftarbete inom långsam och snabb ATS®. Vi kommer att blanda teknik- och stegträning med att improvisera mycket tillsammans. Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje, och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne en unik möjlighet att ge individuell feedback under lektionerna och arbeta med gruppdynamiken som kännetecknar ATS®. Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenhet av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Medtag egna cymbaler till klassen.
12 ggr 75 min
Lärare: Anne & Derya
Anmäl dig här 

Folkloric Fusion
För blandade nivåer! Vi kombinerar cymbaler, jazzsteg och varje vecka väljer vi ett tema som till exempel en folklorestil eller rytm. Klassen är fartfylld med många övningar över diagonalen samt olika kombinationer. Denna kurs är utmärkt för dig som vill dansa loss och samtidigt bli utmanad. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans Level 1
Detta är en grundkurs i Orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Mycket fokus läggs på vilka muskler som används. Målet är att du så småningom ska kunna behärska layeringteknik, alltså kunna isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. Denna klass är utmärkt för dig med dansvana som aldrig tidigare dansat orientalisk dans och även för dig som inte exponerats till Suhailatekniken innan. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans Level 2
Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet av Level 1.  Här erbjuds en fortsättning i orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Stort fokus på vilka muskler som används och en introduktion i layeringteknik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Tango
Welcome to the fascinating world of Argentine tango under the lead of 2 professional tango dancers.  Experience the connection, the fun and the game with your partner via tango. In the course the teachers will give you the basics of the dance.  Connection, Embrace, walk and basic figures. elegant and rhythmical.  You will learn to walk, rebounces, changes of directions, ochos, some ganchos and the Cross
Anmäl dig här


Tribal Fusion fortsättning
Under denna kurs kommer vi jobba med traditionella tribal fusion-steg och kombinationer av dessa med fokus på personlig utstrålning och musiktolkning! 
12 ggr 75 min
Lärare: Nasim
Anmäl dig här

WORKSHOPS OCH KORTKURSER


Persisk klassisk dans – Teknik och koreografi
Söndag 2 september 12.00-15.00

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Kroppens rörelser, händernas och handledernas former, det rytmiska fotarbetet, isolering och samordning av armar och ben är alla integrerade för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Under workshopen går vi igenom grundläggande fotarbete och handrörelser samt lär oss en koreografi till persisk klassisk musik. Upplev en ny sida av dans från Mellanöstern!
Nivå: Inga tidigare erfarenheter krävs. Nivån anpassas efter gruppens deltagare.
Lärare: Maria
Anmäl dig här

Orientalisk dans – Koreografi: Saidi med käpp
Söndag 7 oktober 12.00-15.00

Den orientaliska dansen innehåller en mängd olika stilar. Saidin är en tung och jordnära dans som har har sitt ursprung i området Said i Egypten. I offentliga sammanhang utfördes dansen ursprungligen endast av män men i och med att dansen spritt sig har även en scenisk variant av folkdansen vuxit fram där kvinnor dansar. Vi inleder med grundläggande saidisteg- och teknik, därefter ger vi oss in på en koreografi med allt från tunga och sega höftrörelser till snabba käppsnurrar! Ta gärna med egen danskäpp.
Nivå: Minst ett års förkunskaper inom orientalisk dans. 
Lärare: Maria
Anmäl dig här