SCHEMA VT2018

Vårterminen börjar v.5 (29 januari).  Vi har uppehåll under sportlovet v.9 (26 februari - 4 mars) och under påsklovet v.14 (2-8 april). Sista kursvecka är v.18 (30 april - 6 maj).
Beskrivningar av våra terminskurser, workshops och kortare kurser hittar ni nedanför. 

Spring Shedule.png

KURSBESKRIVNINGAR

Afro House
Den Afro House Nando lär ut är en blandning av de coola danser du hittar på gatorna och nattklubbarna i Moçambique och Sydafrika. Rötterna i många av stegen kommer från de moçambikanska traditionella danserna men du hittar också många steg inspirerade från Pantsula, en dansstil som är föddes i Sydafrika under Apartheid. Nando lägger även till steg från den moçambikanska dansstilen Pandza med sitt snabba tempo och influenser från Ragga.
12 ggr 75 min
Lärare: Nando
Anmäl dig här

ATS® (American Tribal Style) Bellydance fortsättning
Under kursen kommer vi att fokusera på övergångar och stegkombinationer som skapar flöde i dansen. Vi kommer att gå igenom och visa på grundprinciperna för detta för att sedan tillsammans experimentera fram nya sätt att använda vår stegvokabulär. Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje, och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne en unik möjlighet att ge individuell feedback under lektionerna och arbeta med gruppdynamiken som kännetecknar ATS®. Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenheter av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Medtag egna cymbaler till klassen.
12 ggr 75 min
Lärare: Anne & Derya
Anmäl dig här 

Ballet Fitness
Ett dansinspirerat träningspass anpassad för alla. Vi lägger vikten på styrka, balans och flexibilitet. Vi bygger på för varje lektion. Om du aldrig gjort balett förr är denna lektion perfekt för dig. Du lär dig balett steg och terminologi. Räkna med träningsvärk. Alla kan göra balett, det kan jag garantera. Svårighetsgraden är hur mycket du själv vill utmana dig.
12 ggr 60 min
Lärare: Jenny
Anmäl dig här

Barndans: Världens danser
En rolig danskurs för killar och tjejer som erbjuder en inblick i olika stilar. Genom lek, dans och musik ger vi en inblick i olika folkkulturer från till exempel Latinamerika och Afrika men även moderna inslag av hiphop och jazz. Klasserna erbjuds på lördagar för åldersgrupperna 5-7 år samt 8-12 år. De barn som vill får delta i vår avslutningsshow i maj. 
12 ggr 45 min
Lärare: Nando
Anmäl dig här

Bhangra Cardio  
Det här är en ny träningsform som inte bara låter oss svettas och bli andfådda fysiskt, men som också tvingar oss att använda vår hjärna! Här lär vi oss inga koreografier, utan vi lär oss Bhangra-steg och nyttjar dessa steg till att träna upp vår kondition, styrka och koordination till superglad och peppande musik! 
12 ggr 60 min
Lärare: Lavina
Anmäl dig här

Bollywood
Den karismatiska färgsprakande dansen man ser i Bollywoodfilmer från Indien. Vad är då Bollywooddans? Man kan säga att den är en mix av olika dansstilar allt från klassisk indisk dans till västerländsk street dance. Musiken i filmerna kan också variera och därefter anpassar man dansstilen. På denna kurs kommer vi bekanta oss med dansstilens teknik lite baserat på koreografitema. Fokus ligger på uppvärmning, styrka och teknik samt en kortare koreografi. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.  
12 ggr 75 min
Lärare: Maria B
Anmäl dig här

Bollywood för barn 6-10 år
Här lär vi oss klassiska indiska dansrörelser och moderna rörelser.  På klassen ingår uppvärmning, genomgång av roliga steg.  Vi kombinerar även stegen i en koreografi som vi jobbar på under terminen.  De barn som vill får visa upp den genom att delta i vår avslutningsshow i maj. 
12 ggr 45 min
Lärare: Lavina
Anmäl dig här

Dancehall
Dancehall är en dansstil med rötter från Jamaica. Under den här kursen kommer fokus att ligga på Old School och Middle School samt eventuellt lite av New School. Förutom mycket teknik och steg lär du dig också kombinationer och koreografi. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.  
Lärare: Binta Blackout
Anmäl dig här

Folkloric Fusion
För blandade nivåer! Vi kombinerar cymbaler, jazzsteg och varje vecka väljer vi ett tema som till exempel en folklorestil eller rytm. Klassen är fartfylld med många övningar över diagonalen samt olika kombinationer. Denna kurs är utmärkt för dig som vill dansa loss och samtidigt bli utmanad. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Jamila-teknik Level 1
På denna kurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. På den här klassen får du lära dig Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Vid slutet av terminen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Jamila-teknik Level 2     
EN NYHET PÅ SCHEMAT OCH FÖR DIG SOM REDAN GÅTT 2 TERMINER AV JAMILA LEVEL 1.  På denna kurs fokuserar vi på de mer avancerade stegen och cymbalmönster enligt Jamila Salimpours teknik. Stort fokus ligger på att bygga upp verktyg för att kunna improvisera med dessa och andra steg. Vid slutet av terminen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Koreografi Orientalisk dans
Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet. Under terminen lär vi oss en koreografi till låten Ya Bahia. Låten är en klassiker komponerad av den legendariska Baligh Hamdi.  Vill du ladda ner låten går det att göra här. På kurserna lär Sabriye inte bara ut steg utan även vad låtarna handlar om och delar med sig av sina scenerfarenheter från Kairo och andra delar av Mellanöstern. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här  

Orientalisk dans Level 1
Detta är en grundkurs i Orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Mycket fokus läggs på vilka muskler som används. Målet är att du så småningom ska kunna behärska layeringteknik, alltså kunna isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. Denna klass är utmärkt för dig med dansvana som aldrig tidigare dansat orientalisk dans och även för dig som inte exponerats till Suhailatekniken innan. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans Level 2
Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet av Level 1.  Här erbjuds en fortsättning i orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Stort fokus på vilka muskler som används och en introduktion i layeringteknik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans ungdomar 11-14 år
Orientalisk dans är ett roligt sätt att träna upp kondition och styrka. Det bygger även upp förmågan att kontrollera och isolera kroppen. På denna kurs kommer vi lära ut grunderna till Orientalisk dans som också ligger som grund för många folkdanser i Mellanöstern. Fokus ligger även på att utveckla god självkänsla och kroppskännedom. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 60 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här 

Tango
Welcome to the fascinating world of Argentine tango under the lead of 2 professional tango dancers.  Experience the connection, the fun and the game with your partner via tango. In the course the teachers will give you the basics of the dance.  Connection, Embrace, walk and basic figures. elegant and rhythmical.  You will learn to walk, rebounces, changes of directions, ochos, some ganchos and the Cross
Anmäl dig här


Tribal Fusion fortsättning
Under denna kurs kommer vi jobba med traditionella tribal fusion-steg och kombinationer av dessa med fokus på personlig utstrålning och musiktolkning! 
12 ggr 75 min
Lärare: Nasim
Anmäl dig här

WORKSHOPS OCH KORTKURSER

JALLABINA® 
10, 17 och 24 januari 18.30-19.30
JALLABINA® är ett helt nytt koncept av dansfitness som kombinerar musik och dansstilar från mellanöstern med moderna housebeats och funktionella fitnessrörelser. Blandningen mellan upptempo-musik och de långsammare rytmerna från mellanöstern skapar de perfekta förutsättningarna för en balanserad träning. Högintensiva rörelser för att träna kondition blandas med långsammare rörelser som fokuserar på muskelkontroll och flexibilitet. Vi förbättrar inte bara vår styrka, koordination och kondition, utan vi tränar även muskelgrupper som ofta glöms bort. Och viktigast av allt, det är roligt!
Instruktör: Emma
Anmäl dig här

Persisk dans
14 januari 12.00-15.00
Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Det rytmiska fotarbetet, kroppens rörelser och händernas former integreras för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer.
Under workshopen går vi igenom grundläggande teknikträning och lär oss en enklare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.
Lärare: Maria
Anmäl dig här

Livemusikskurs med Sabriye
26-28 januari
Sabriye Tekbilek är en internationellt känd dansös och artist. Med över 10 års erfarenhet som dansös i Mellanöstern och med sin unika pedagogiska bakgrund har Sabriye ovärderliga kunskaper om orientalisk dans till livemusik.
Nu erbjuder Sabriye en kurs som erbjuder både teori och praktiska övningar för att förbereda dig inför att uppträda med livemusiker. 
Vi kommer att diskutera musikteori och historia från Mellanöstern samt mer specifikt om musik och subgenrer inom orientalisk dansmusik, samt hur man väljer ett set och skapar dynamik i showen.  
Praktiska övningar kommer att inkludera improvisationsövningar, hur du använder scenen, publikkontakt samt tips kring scensmink och hår. 
Kursen avslutas med en show tillsammans med livemusiker där du får användning för dina nya kunskaper. 
Kursen rekommenderas endast för dansare på mellan- till avancerad nivå. Det finns endast 10 platser, så anmäl dig i tid!
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Persisk dans (Nybörjare)
Söndagar 4-18 februari 12.00-14.00
Under denna kortkurs fokuserar vi på grundläggande teknikträning för arm- och handrörelser kombinerat med ett rytmiskt fotarbete för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Varje lektion innehåller uppvärmning och teknikträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi till klassisk persisk musik. Inga förkunskaper krävs.
Lärare: Maria
Anmäl dig här

Orientalisk dans (Fortsättare-Medel/Avancerad)
Söndagar 4-18 februari 14:00-16:00
Denna kortkurs riktar sig främst till dig med minst två terminers erfarenhet av orientalisk dans men passar även utmärkt för dig som har längre dansvana. Varje lektion innehåller uppvärmning, teknikträning för höfter, bröstkorg, mage och axlar, fingercymbalträning, stegkombinationer samt instudering av en kortare koreografi. Teknikövningarna kan komma att få flera lager för den som vill öka svårighetsgraden och blir garanterat en rolig utmaning för alla oavsett tidigare nivå!
Lärare: Maria
Anmäl dig här

Bara Cymbaler
Lördagar 3-24 februari 12.00-12.30
På denna kurs kommer vi bara att fokusera på att spela cymbaler, hålla takten och eventuellt lägga till lättare armrörelser. Utan att behöva stressa över danssteg kan du fokusera på cymbalteknik och lära dig ett flertal mönster. 
4 ggr 30 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Jamila-teknik Level 1
Lördagar 3-24 februari 12.30-14.30
På denna kurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. På den här klassen får du lära dig Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Vid slutet av kursen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster.
4 ggr 120 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

3-Day Suhaila Salimpour Format Level 1 Intensive with Optional Certification
May 19-21st
Level 1 starts with the basics of Suhaila Salimpour's format. Learn the skills necessary to develop the physical strength and mind-body connection to continue through the certification program. This level represents Suhaila's  extensive formal training in the structured disciplines of Contemporary and Middle Eastern dance. Due to the unique nature of Suhaila's format, all new students in the Certification program, whether they are beginning or advanced dancers, begin with L1.
Optional certification testing will be held on May 21st.
To register for the workshop click here

3-Day Jamila Salimpour Format Level 1 Intensive with Optional Certification
May 25-27th
Jamila’s certification program provides a strong curriculum to train belly dancers in technique and performance. Dance certification provides students with formal recognition of their dedication to and hard-earned proficiency. 
In Jamila L1, students learn the basics of the format: step families, dance history, and finger cymbal work. Learning tools, workshop information, testing details, and a list of the covered steps, cymbals, etc. are provided in this section.
The workshop will take place over the course of two weekends, with testing on the last day.  
Optional certification testing on May 27th.
To register for the workshop click here