SCHEMA VT2018

Vårterminen börjar v.5 (29 januari).  Vi har uppehåll under sportlovet v.9 (26 februari - 4 mars) och under påsklovet v.14 (2-8 april). Sista kursvecka är v.18 (30 april - 6 maj).
Beskrivningar av våra terminskurser, workshops och kortare kurser hittar ni nedanför. 

Schema feb 12.png

KURSBESKRIVNINGAR

ATS® (American Tribal Style) Bellydance fortsättning
Under kursen kommer vi att fokusera på övergångar och stegkombinationer som skapar flöde i dansen. Vi kommer att gå igenom och visa på grundprinciperna för detta för att sedan tillsammans experimentera fram nya sätt att använda vår stegvokabulär. Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje, och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne en unik möjlighet att ge individuell feedback under lektionerna och arbeta med gruppdynamiken som kännetecknar ATS®. Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenheter av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Medtag egna cymbaler till klassen.
12 ggr 75 min
Lärare: Anne & Derya
Anmäl dig här 

Ballet Fitness
Ett dansinspirerat träningspass anpassad för alla. Vi lägger vikten på styrka, balans och flexibilitet. Vi bygger på för varje lektion. Om du aldrig gjort balett förr är denna lektion perfekt för dig. Du lär dig balett steg och terminologi. Räkna med träningsvärk. Alla kan göra balett, det kan jag garantera. Svårighetsgraden är hur mycket du själv vill utmana dig.
12 ggr 60 min
Lärare: Jenny
Anmäl dig här

Barndans mix 5-7 år  
En rolig danskurs för killar och tjejer som erbjuder en inblick i olika stilar. Genom lek, dans lär barnen sig koordination samt grunder i dans.  På Danskollektivet fokuserar vi på mindre klasser med kvalificerade och erfarna lärare.  De barn som vill får delta i vår avslutningsshow i maj. 
12 ggr 45 min
Lärare: Suzanne
Anmäl dig här

Bhangra Cardio  
Det här är en ny träningsform som inte bara låter oss svettas och bli andfådda fysiskt, men som också tvingar oss att använda vår hjärna! Här lär vi oss inga koreografier, utan vi lär oss Bhangra-steg och nyttjar dessa steg till att träna upp vår kondition, styrka och koordination till superglad och peppande musik! 
12 ggr 60 min
Lärare: Lavina
Anmäl dig här

Dancehall
Dancehall är en dansstil med rötter från Jamaica. Under den här kursen kommer fokus att ligga på Old School och Middle School samt eventuellt lite av New School. Förutom mycket teknik och steg lär du dig också kombinationer och koreografi. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.  
Lärare: Binta Blackout
Anmäl dig här

Folkloric Fusion
För blandade nivåer! Vi kombinerar cymbaler, jazzsteg och varje vecka väljer vi ett tema som till exempel en folklorestil eller rytm. Klassen är fartfylld med många övningar över diagonalen samt olika kombinationer. Denna kurs är utmärkt för dig som vill dansa loss och samtidigt bli utmanad. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Jamila-teknik Level 1
På denna kurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour. Jamila kallas ofta för ''The Mother of Tribal''. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. På den här klassen får du lära dig Jamilasteg, kortare kombinationer samt grunden till hennes metod för avancerat fingercymbalspel. Vid slutet av terminen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Jamila-teknik Level 2     
EN NYHET PÅ SCHEMAT OCH FÖR DIG SOM REDAN GÅTT 2 TERMINER AV JAMILA LEVEL 1.  På denna kurs fokuserar vi på de mer avancerade stegen och cymbalmönster enligt Jamila Salimpours teknik. Stort fokus ligger på att bygga upp verktyg för att kunna improvisera med dessa och andra steg. Vid slutet av terminen kommer du behärska flera Jamila-steg samt kunna spela flera olika cymbalmönster. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Knattedans mix 2-4 år  
En rolig danskurs för killar och tjejer som erbjuder en inblick i olika stilar. Genom lek, dans lär barnen sig koordination samt grunder i dans.  På Danskollektivet fokuserar vi på mindre klasser med kvalificerade och erfarna lärare.  
12 ggr 45 min
Lärare: Suzanne
Anmäl dig här

Knattedans ballett  2-4 år  
På denna kurs förbereds dom små för att lära sig grunderna av ballett.  Det blir en blandning av lek och ballett övningar som arm och benpositioner.  På Danskollektivet fokuserar vi på mindre klasser med kvalificerade och erfarna lärare.  
12 ggr 45 min
Lärare: Martin
Anmäl dig här

Koreografi Orientalisk dans
Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet. Under terminen lär vi oss en koreografi till låten Ya Bahia. Låten är en klassiker komponerad av den legendariska Baligh Hamdi.  Vill du ladda ner låten går det att göra här. På kurserna lär Sabriye inte bara ut steg utan även vad låtarna handlar om och delar med sig av sina scenerfarenheter från Kairo och andra delar av Mellanöstern. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här  

Orientalisk dans Level 1
Detta är en grundkurs i Orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Mycket fokus läggs på vilka muskler som används. Målet är att du så småningom ska kunna behärska layeringteknik, alltså kunna isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. Denna klass är utmärkt för dig med dansvana som aldrig tidigare dansat orientalisk dans och även för dig som inte exponerats till Suhailatekniken innan. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans Level 2
Denna kurs riktar sig till elever som har minst två terminers erfarenhet av Level 1.  Här erbjuds en fortsättning i orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Stort fokus på vilka muskler som används och en introduktion i layeringteknik. 
12 ggr 75 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Orientalisk dans ungdomar 11-14 år
Orientalisk dans är ett roligt sätt att träna upp kondition och styrka. Det bygger även upp förmågan att kontrollera och isolera kroppen. På denna kurs kommer vi lära ut grunderna till Orientalisk dans som också ligger som grund för många folkdanser i Mellanöstern. Fokus ligger även på att utveckla god självkänsla och kroppskännedom. För de som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 
12 ggr 60 min
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här 

Tango
Welcome to the fascinating world of Argentine tango under the lead of 2 professional tango dancers.  Experience the connection, the fun and the game with your partner via tango. In the course the teachers will give you the basics of the dance.  Connection, Embrace, walk and basic figures. elegant and rhythmical.  You will learn to walk, rebounces, changes of directions, ochos, some ganchos and the Cross
Anmäl dig här


Tribal Fusion fortsättning
Under denna kurs kommer vi jobba med traditionella tribal fusion-steg och kombinationer av dessa med fokus på personlig utstrålning och musiktolkning! 
12 ggr 75 min
Lärare: Nasim
Anmäl dig här

WORKSHOPS OCH KORTKURSER

Försommarkurs: Balett Fitness
Måndagar 14 maj-4 juni (4 tillfällen) 17.30-18.30
Balett Fitness är ett dansinspirerat träningspass som passar alla. Fokus ligger på att träna styrka, balans och flexibilitet. Du får dessutom lära dig balettsteg och terminologi. Därför är denna kurs perfekt även för dig som aldrig har dansat balett förut. Kursen innehåller även koreografi och extra stretch. Svårighetsgraden anpassas efter hur mycket du vill utmana dig själv. Räkna med träningsvärk dagen efter.
Lärare: Jenny
Anmäl dig här

Försommarkurs: Tribal Fusion
Måndagar 14 maj-4 juni (4 tillfällen) 18.30-19.45
Under den här kursen kommer vi fokusera på teknik, kroppskontroll, koreografi och framför allt systerskap. Vi dyker djupt in i stilen gypsy fusion, där vi dansar till rytmer från stora orkestrar från Balkanområdet. Dess rytmer har spridit sig världen över och utstrålar glädje, gemenskap, hopp, mod och närvaro. Vi lär oss en koreografi till en fartfylld, kraftfull och glad låt.
Ta med en stor kjol, gärna en 12 yard om du har och joina festen!
Lärare: Nasim
Anmäl dig här

Försommarkurs: ATS® på fortsättningsnivå 
Måndagar 14 maj-4 juni (4 tillfällen) 19.45-21.00
Detta är en kurs för dig som har dansat ATS® förut. Fokus kommer ligga på gemenskap och dansglädje och att dansa mycket tillsammans, både med varandra i grupp och genom att följa kursledaren i Flow-konceptet (längre sekvenser utan formationer eller pauser för instruktioner). Det kommer även finnas möjlighet att gå igenom och öva på några utvalda steg och koncept inom ATS®-formatet enligt deltagarnas önskemål. Medtag egna cymbaler till klasserna. 
Lärare: Anne
Anmäl dig här

Försommarkurs: Orientalisk dans - blandad teknik (Suhaila & Jamila)
Tisdagar 15 maj-5 juni (4 tillfällen) 18.00-19.30
Denna kurs innehåller en blandning av teknik framtagen av Suhaila Salimpour och Jamila Salimpour. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i orientalisk dans, med fokus på vilka muskler som används. Vi går också igenom mer avancerade steg och cymbalmönster enligt Jamila Salimpours teknik. Hennes teknik lade så småningom grunden för American Tribal Style, men gav även namn till många av de mest välkända stegen inom Egyptisk dans. Stort fokus ligger på att bygga upp verktyg för att kunna improvisera med dessa och andra steg.
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Försommarkurs: Orientalisk dans, Saidi-koreografi
Tisdagar 15 maj-5 juni (4 tillfällen) 19.30-20.45
På den här kursen kommer du få lära dig en tung, men modern Saidi med Tahtib (tjock käpp) till låten Ammouna fi Al Said. Det kommer vara ett högt tempo och vi rekommenderar därför att du är på minst fortsättningsnivå för att kunna få ut så mycket som möjligt av kursen.
Lärare: Sabriye
Anmäl dig här

Försommarkurs: Orientalisk dans med slöja fortsättning/medel
Torsdagar 17 maj-7 juni (4 tillfällen) 17.30-19.00
Vill du lära dig en helt ny orientalisk koreografi med slöja?
Under fyra tillfällen lär vi oss en mjuk och flödande koreografi full med intressanta kombinationer med slöja. 
Varje lektion börjar med uppvärmning och viss teknikträning innan vi övergår till att dansa med slöja. 
Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av orientalisk dans då fokus kommer att ligga på klurigare rörelser och stegkombinationer samt dans med slöja.
Lärare: Maria
Anmäl dig här

Försommarkurs: Orientalisk dans för nybörjare
Torsdagar 17 maj-7 juni (4 tillfällen) 19.00-20.30
Är du nyfiken på orientalisk dans? Vill du förbättra din kroppskontroll under träningen? 
Den orientaliska dansen är ett utmärkt val för dig som vill träna styrka och smidighet samtidigt som du har roligt! 
Under fyra tillfällen går vi igenom grundläggande steg och rörelser inom orientalisk dans. Varje lektion börjar med en uppvärmning. Därefter tränar vi på att isolera rörelserna i höfter, bröstkorg, mage och axlar samtidigt som vi stärker vår hållning. I slutet av varje lektion sätter vi ihop steg och rörelser till en kortare koreografi och dansar loss ordentligt.
Använd bekväma kläder som tillåter fri rörelse. Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor.  (Om du p.g.a. av skador eller liknande föredrar att ha skor går det självklart också bra.) Inga tidigare erfarenheter krävs.
Lärare: Maria
Anmäl dig här

3-Day Suhaila Salimpour Format Level 1 Intensive with Optional Certification
May 19-21st
Level 1 starts with the basics of Suhaila Salimpour's format. Learn the skills necessary to develop the physical strength and mind-body connection to continue through the certification program. This level represents Suhaila's  extensive formal training in the structured disciplines of Contemporary and Middle Eastern dance. Due to the unique nature of Suhaila's format, all new students in the Certification program, whether they are beginning or advanced dancers, begin with L1.
Optional certification testing will be held on May 21st.
To register for the workshop click here

3-Day Jamila Salimpour Format Level 1 Intensive with Optional Certification
May 25-27th
Jamila’s certification program provides a strong curriculum to train belly dancers in technique and performance. Dance certification provides students with formal recognition of their dedication to and hard-earned proficiency. 
In Jamila L1, students learn the basics of the format: step families, dance history, and finger cymbal work. Learning tools, workshop information, testing details, and a list of the covered steps, cymbals, etc. are provided in this section.
The workshop will take place over the course of two weekends, with testing on the last day.  
Optional certification testing on May 27th.
To register for the workshop click here